Skoncentrowany ekstrakt z owoców Forever Pomesteen Power

120,35 zł
Brutto Wysyłka w 24h

Wśród soków i ekstraktów owocowych tworzących ten fantastycznie smakujący napój znajdziesz m.in. granaty, gruszki, mangostan, maliny, jeżyny, borówki i wyciąg z pestek winogron.

Ilość

Opis produktu

Nikt już nie przeczy, że antyutleniacze mają kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Dietetycy toczą natomiast dyskusje, który z owoców jest najlepszym antyutleniaczem, który zawiera najwięcej ksantonów czy ma największą wartość ORAC. Forever Pomesteen Power zawiera je wszystkie, będąc mieszanką soków i ekstraktów owocowych: z granatów, gruszek, mangostanów, malin, jeżyn, jagód i pestek winogron.

Wartość ORAC (Oxygen Radical Absobance Capacity) to wskaźnik mocy, z jaką antyutleniacz walczy z wolnymi rodnikami. Wskaźnik ten w przypadku owoców może być bardzo różny, nawet kiedy sprawdza się ten sam gatunek owoców, tyle że w różnym czasie od zbiorów. Ważne jest to, że wszystkie owoce zawarte w Forever Pomesteen Power – zwłaszcza granat i mangostan – zajmują jedne z początkowych miejsc na liście pod względem wartości ORAC.

Sok z granatów zawiera więcej antyutleniających polifenoli niż czerwone wino, zielona herbata, sok z żurawin czy sok z pomarańczy. Jest to równiez dobre źródło witaminy C.

Mangostan to owoc bardzo popularny w Azji. Jego wyjątkowy smak sprawił, że mangostan stał się ulubionym owocem królowej Wiktorii – dlatego często nazywa się go „królową owoców”! Wartość ORAC mangostanu jest bardzo wysoka, jest on także bogaty w ksantofile, substancje odżywcze naturalnie obecne w owocach, o bardzo silnych właściwościach antyutleniających.

  • Potężny antyutleniacz
  • Wyjątkowa mieszanka soków i ekstraktów owocowych
  • Egzotyczny, przepyszny smak

Składniki

Woda, koncentraty soków z owoców: granatu (15,8%), gruszki (11,4%), mangostanu właściwego (Garcinia mangostana) (4,5%), malin (4,5%); stabilizowany żel z aloesu (Aloe barbadensis) (4,5%), sok z jeżyn (0,8%), sok z borówek (0,8%), stabilizator ­ alginian sodu, ekstrakt z pestek winogron (0,2%), kwas L­askorbinowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

Zalecane spożycie

30ml koncentratu wlać do 100ml (ok. 1/2 szklanki) wody, zamieszać.